Bahan-bahan:
Bahan A:
2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk koko
1 sudu bikarbonat
1 sudu serbuk penaik
Bahan B
1 cawan minyak jagung(mazola/daisy)
1 cawan susu cair
1 cawan air suam
2 biji telur
2 cawan gula halus
secubit garam halus
Cara-cara:
1. campurkan semua bahan B dan kacau sampai gula hancur..
2. Masukkan bahan A yang telah diayak sedikit demi sedikit sehingga sebati
3. tuang adunan ke dalam acuan kek yang telah di sapu dengan mentega dan ditabur sedikit tepung di dalamnyer..
4. bakar adunan kek dalam tempoh 35-40 minit..
Cadangan hidangan:
Boleh diletakkan coklat masakan yang dimask menggunakan kaedah 'double boiler' apabila kek sudah masak..
Caranya: Masak coklat masakan secukupnyer bersama dgn 1/2 cawan mentega atau mnyk jagung...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan